Linux Symposium

This is a DRAFT and work in progress and changes are going in on a regular basis. Expect more content to be added.

Monday June 13th

08h00
All Day
Sign in Open - You can come pick up your badge, programme and other materials. More details to come.
 Room 202
09h00
(1.5 hours)
State of the kernel
Jon C Masters
10h45
(15 minutes)
Break
 Room 202Room 203
11h00
(45 minutes)
Extracting system metrics from kernel trace
Francis Giraldeau
MariaDB: The New M in LAMP
Colin Charles
11h45
(15 minutes)
Break
12h00
(45 minutes)
NPTL Optimization for Lightweight Embedded Devices
Geunsik Lim
Adventures Building Fedora-ARM
Chris Tyler
12h45
(1.25 hours)
Lunch
14h00
(45 minutes)
Why simulation sucks
Robin Getz
The MySQL Storage Engines Landscape
Colin Charles
14h55
(15 minutes)
Break
15h00
(45 minutes)
Management of virtual large-scale high-performance computing systems
Geoffroy Vallee
Enterprise Linux : a changing landscape
Toshaan Bharvani
15h45
(15 minutes)
Break
16h00
(2 hours)
Android Development
Tim Riker
sVirt : Virtual SELinux with KVM
Toshaan Bharvani
20h00Evening Event - Details to be Announced


Tuesday June 14th

09h00
(1.5 hours)
Presenter & Sponsor Breakfast at Coras
 Room 203 - 08h30 - 18h30Room 201 - 08h30 19h00
11h00
(45 minutes)
User-level scheduling on NUMA multicore systems under Linux
Sergey Blagodurov
Comparing different approaches for Incremental Checkpointing: The Showdown
Frank Mueller
11h45
(15 minutes)
Break
12h00
(45 minutes)
Towards co-existing of Linux and real-time OSes
Hitoshi Mitake
Light Weight DynInst Engine for Embedded Systems
Alexander Shirshikov
12h45
(5 minutes)
Break (Only 5 minutes!)
12h50
(10 minutes)
Optimizing Shared Resource Contention in HPC Clusters
Sergey Blagodurov
Available 10 minute slot for Lightning Talk
13h00
(1.5 hours)
Lunch
14h30
(2 hours)
Python 3: The Argument Sketch
Ian Ward
dev/ops - Managing 200+ servers
Pascal Charest
16h30
(0 minutes)
There is No Break Here
16h30
(2 hours)
Core Dump Analysis
Mark Brown
JavaScript beyond the Web: an Introduction to Node.js
Andrew Clunis
Legend Tutorials Paper Presentation Birds of a Feather Summit Keynote


Wednesday June 15th

10h00
Lightning Talks Morisette Hall Rm 218
Give your machine a second life : turn it into a NFS server in user space
Aurelien Cedeyn
Physical Machine State Migration
Tzi-cker Chiueh
Efficient Dynamic Tracepoints in Kernel and User-Space
Rafik Fahem
Fun With Linux: Helping People Enjoy Themselves
Bob Murphy
11h00
(45 minutes)
Faults in Patched Kernel
Alexandre LISSY
12h00
(1.5 hours)
Lunch (Return to Montpetit 2nd Floor After Lunch)
 Room 202Room 203
13h30
(45 minutes)
Trinity: A system call fuzzer
Dave Jones
 
14h15
(15 minutes)
Break
14h30
(45 minutes)
Analyze Disk Access Pattern of File Systems for Content Addressable Storage
Kuniyasu Suzaki
Open Source IPTV-analyzer based on Netfilter
Jesper Dangaard Brouer
15h15
(15 minutes)
Break
15h30
(45 minutes)
Verifications around the Linux Kernel
Alexandre LISSY
X-Xen - Hugepage Support in Xen Hypervisor
Aditya Gadre
16h15
(15 minutes)
Break
16h15
(15 minutes)
Introduction of Keynote Speaker by Tim Riker
17h00
(1.5 hours)
Keynote Address: How to (re-)create millions of jobs in the private sector by Jon 'Maddog' Hall
20h00Closing Event, at Vineyards Wine Bar & Bistro (more details soon)
Legend Tutorials Paper Presentation Birds of a Feather Summit Keynote

Policies   |   Media Archives